Πολιτική για τα cookies

1 Τι είναι τα cookies;

Ένα cookie είναι ένα αρχείο κειμένου που τοποθετείται από τον διακομιστή ενός ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Το cookie περιέχει έναν μοναδικό κωδικό που επιτρέπει στη Novo Nordisk να αναγνωρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας (ονομάζεται cookie «συνεδρίας») ή αργότερα σε επαναληπτικές επισκέψεις (ονομάζεται «μόνιμο» cookie). Κάθε cookie είναι μοναδικό για το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Τα cookies μπορεί να τοποθετηθούν από τον διακομιστή του ιστότοπου που επισκέπτεστε ή από συνεργάτες που συνεργάζονται με τον ιστότοπο, οπότε ονομάζονται «cookies τρίτων».

Τα cookies καθιστούν γενικά την αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και του ιστότοπου ευκολότερη και ταχύτερη και βοηθούν τον χρήστη να πλοηγηθεί μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του ιστότοπου. Τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το περιεχόμενο του ιστότοπου πιο σχετικό για τον επισκέπτη και να το προσαρμόσουν στις προσωπικές του προτιμήσεις και ανάγκες.

2 Χρήση cookies στο www.mintoxeisvaros.gr

2.1 Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου www.mintoxeisvaros.gr είναι η εταιρεία:

Novo Nordisk Hellas Ltd.
Αλ. Παναγούλη 80 & Αγ. Τριάδος 65
153 43, Αγία Παρασκευή, Αττική, Ελλάδα
Τηλ. 210 6071600
Fax: 210 6395101
Website: www.novonordisk.gr

Η Novo Nordisk χρησιμοποιεί cookies για να ενισχύσει τη λειτουργικότητα του ιστότοπου αποθηκεύοντας τις προτιμήσεις σας. Σχετικά με τον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr, η Novo Nordisk χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies, cookies λειτουργίας/προτίμησης, cookies στατιστικών και marketing cookies.

2.2 Απαραίτητα cookies

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για την επίσκεψη στον ιστότοπο και τη χρήση ορισμένων ενοτήτων. Εάν απορρίψετε αυτά τα cookies, ορισμένες λειτουργίες του ιστότοπου δεν θα λειτουργούν σωστά.

2.3 Cookies λειτουργίας/Cookies προτίμησης

Τα cookies λειτουργίας/προτίμησης είναι cookies που διευκολύνουν τη λειτουργία του ιστότοπου και τον καθιστούν πιο ευχάριστο για τους επισκέπτες. Εξασφαλίζουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Για παράδειγμα: cookies που θυμούνται την προτίμηση γλώσσας σας.

2.4 Cookies ανάλυσης/στατιστικών

Χρησιμοποιούμε cookies ανάλυσης για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας, με σκοπό τη βελτίωση του περιεχομένου, την αντιστοίχισή του με τις επιθυμίες των επισκεπτών και την αύξηση της εξυπηρετικότητας.

2.5 Marketing Cookies

Αυτά είναι cookies που χρησιμοποιούμε για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες και πιο σχετικές διαφημίσεις, για να προσδιορίσουμε πόσες φορές έχει ήδη προβληθεί μια συγκεκριμένη διαφήμιση, να υπολογίσουμε την αποτελεσματικότητα μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής καμπάνιας, να παρακολουθήσουμε δεδομένα σχετικά με προηγούμενες επισκέψεις και να κοινοποιήσουμε δεδομένα που έχουν συλλεχθεί σε τρίτα μέρη, όπως διαφημιστές. Χρησιμοποιούνται στον ιστότοπο και τοποθετούνται στη συσκευή σας από τρίτα μέρη

2.6 Συναίνεση

Για τη χρήση cookies στατιστικών, λειτουργίας και μάρκετινγκ στον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr απαιτείται η συναίνεση του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή τη συναίνεσή του για χρήση cookies. Ανατρέξτε στην ενότητα 5 της παρούσας Πολιτικής Cookies για πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση και τη διαγραφή των cookies.

3 Cookies τρίτων μερών

3.1

Η Novo Nordisk ενδέχεται να χρησιμοποιεί cookies τρίτων μερών, τα οποία είναι cookies που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη από ένα τρίτο μέρος που δεν είναι η Novo Nordisk. Τα δεδομένα, τα οποία συλλέγονται με τη χρήση cookies τρίτων μερών, δεν θα είναι διαθέσιμα στη Novo Nordisk, αλλά θα συλλέγονται και θα χρησιμοποιούνται από το τρίτο μέρος μόνο για τους δικούς του σκοπούς. Η Novo Nordisk μπορεί π.χ. να ενσωματώνει φωτογραφίες και περιεχόμενο βίντεο από ιστότοπους όπως το YouTube. Ως αποτέλεσμα, όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο της Novo Nordisk με ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους, ενδέχεται να σας παρουσιαστούν cookies από αυτούς τους ιστότοπους. Η Novo Nordisk δεν ελέγχει τη διάδοση αυτών των cookies. Θα πρέπει να ελέγξετε τον σχετικό ιστότοπο τρίτου μέρους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies.

3.2

Οι ιστότοποί μας χρησιμοποιούν ενσωματωμένα κουμπιά «share» (κοινοποίηση) για να παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιράζονται εύκολα πληροφορίες με φίλους μέσω μιας σειράς δημοφιλών κοινωνικών δικτύων. Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να τοποθετήσουν ένα cookie όταν είστε επίσης συνδεδεμένοι στην υπηρεσία τους. Η Novo Nordisk δεν ελέγχει τη διάδοση αυτών των cookies και θα πρέπει να ελέγξετε τον σχετικό ιστότοπο του τρίτου μέρους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies.

4 Cookies που χρησιμοποιούνται στους ιστότοπούς μας

Η Novo Nordisk χρησιμοποιεί τα cookies που περιγράφονται λεπτομερώς στον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr στο πλαίσιο των cookies. Στο πλαίσιο των cookies μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το όνομα του cookie, το άτομο που ρυθμίζει το cookie, μια περιγραφή των cookies και την ημερομηνία λήξης του cookie.

5 Διαχείριση cookies

5.1

Πρέπει να υποδείξετε εάν επιτρέπετε την τοποθέτηση cookies στη συσκευή σας ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση ορισμένων τύπων cookies. Εάν δεν αποδέχεστε τη χρήση ορισμένων cookies, ορισμένες λειτουργίες του ιστότοπου μπορεί να μην λειτουργούν ή μπορεί να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες υπηρεσίες στους ιστότοπους.

5.2

Εάν επιθυμείτε να περιορίσετε ή να αποκλείσετε τη χρήση των cookies, πρέπει να υποδείξετε τις προτιμήσεις σας μέσω του πλαισίου των cookies που εμφανίζεται στον ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τη χρήση των cookies μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Η λειτουργία Help (Βοήθεια) στο πρόγραμμα περιήγησής σας σας εξηγεί τον τρόπο.

5.3

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο  www.aboutcookies.org,  ο οποίος περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για το πώς να το κάνετε αυτό σε μια ευρεία ποικιλία προγραμμάτων περιήγησης. Θα βρείτε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διαγραφής των cookies από τον υπολογιστή σας, καθώς και πιο γενικές πληροφορίες σχετικά με τα cookies. Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό στο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού τηλεφώνου σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης του κινητού σας.

5.4

Λάβετε υπόψη ότι ο περιορισμός των cookies μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργικότητα του ιστότοπου www.mintoxeisvaros.gr.

6 Απόρρητο δεδομένων

6.1

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, συλλέγουμε αυτόματα γενικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας και την τοποθεσία του, καθώς και τον ιστότοπο από τον οποίο μεταβήκατε στον δικό μας, κατά περίπτωση. Αυτές οι πληροφορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκάλυψη της ταυτότητάς σας. Πρόκειται για πληροφορίες που χρησιμοποιούνται μόνο σε συγκεντρωτική μορφή για να μας ενημερώσουν από πού προέρχονται οι επισκέπτες μας, τι βλέπουν και πώς ανταποκρίνονται, καθώς και πού αφιερώνουν περισσότερο χρόνο.

6.2

Κάθε φορά που σας ζητούμε οποιεσδήποτε πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση του προσώπου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκάλυψη της ταυτότητάς σας, θα ζητούμε τη συναίνεσή σας και θα παρέχουμε πάντα μια εξήγηση σχετικά με τον λόγο για τον οποίο συλλέγουμε τις πληροφορίες, τον τρόπο με τον οποίο τις συλλέγουμε και τις αποθηκεύουμε, καθώς και τρόπο με τον οποίο σκοπεύουμε να τις μεταχειριστούμε και να τις χρησιμοποιήσουμε.

6.3

Θα συλλέγουμε και θα αποθηκεύουμε πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση του προσώπου μόνο για τον σκοπό που αναφέρεται κατά τη διαδικασία της συλλογής. Όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία των πληροφοριών σας για τον ή τους αναφερόμενους σκοπούς, θα τις διαγράψουμε και θα τις καταστρέψουμε για να διασφαλίσουμε το απόρρητο των δεδομένων σας.

6.4

Ορισμένα δεδομένα συλλέγονται χρησιμοποιώντας cookies που βασίζονται στο έννομο συμφέρον μας για βελτίωση του ιστότοπού μας και της εμπειρίας χρήστη, για στατιστικούς σκοπούς για τον ιστότοπό μας, για λειτουργικούς σκοπούς για χρήση του ιστότοπού μας και για να μπορέσουμε να βελτιστοποιήσουμε τη χρήση του ιστότοπού μας για σκοπούς μάρκετινγκ.

6.5

Για κάθε τύπο cookie που χρησιμοποιείται για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων για συγκεκριμένους σκοπούς, η Novo Nordisk θα επεξεργάζεται μόνο τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω cookies για τους συγκεκριμένους σκοπούς για τους οποίους έχετε δώσει τη συναίνεσή σας στο πλαίσιο των cookies.

6.6

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα θα αντιμετωπίζονται εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιούνται μόνο σύμφωνα με τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

6.7

Η Novo Nordisk μπορεί να προσλάβει τρίτο πάροχο υπηρεσιών ο οποίος θα έχει πρόσβαση και θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, ενώ μπορούμε να μεταφέρουμε προσωπικά δεδομένα σε άλλες οντότητες του ομίλου Novo Nordisk.

6.8

Εάν ένας τρίτος πάροχος επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός της ΕΕ/του ΕΟΧ, αυτό θα πραγματοποιηθεί με βάση τιςΤυποποιημένες Συμβατικές Ρήτρες της Επιτροπής της ΕΕ και η μεταφορά σε άλλες οντότητες του ομίλου Novo Nordisk εκτός της ΕΕ/του ΕΟΧ θα βασίζονται στους Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες της Novo Nordisk, τους οποίους μπορείτε να βρείτε εδώ.

6.9

6.1.8 Σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας δεδομένων, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα. Για να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα, επικοινωνήστε με τη Novo Nordisk στο privacy@novonordisk.com.

  • Μπορείτε να δείτε μια επισκόπηση των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς·
  • Μπορείτε να λάβετε ένα αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων σας σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή·
  • Μπορείτε να λάβετε ενημέρωση ή διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων·
  • Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή ή την καταστροφή των προσωπικών σας δεδομένων·
  • Μπορείτε να μας ζητήσετε τη διακοπή ή τον περιορισμό στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων·
  • Εάν έχετε δώσει τη συναίνεσή σας για να επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συναίνεσής σας δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν αποσύρετε τη συναίνεσή σας·
  • Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σε μία Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενδέχεται να υπάρχουν όρια σε αυτά τα δικαιώματα ανάλογα με τις ειδικές περιστάσεις της δραστηριότητας επεξεργασίας. Επικοινωνήστε μαζί μας όπως περιγράφεται στην Ενότητα 1 για ερωτήσεις ή αιτήματα σχετικά με αυτά τα δικαιώματα.